13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Duits kabinet stemt in, er komt tol

Het Duitse kabinet is gisteren akkoord gegaan met de tolplannen van minister Alexander Dobrindt van Verkeer. Hierdoor moet er vanaf 2016 betaald worden voor het gebruik van autobahnen. Duitse automobilisten gaan tegelijkertijd minder wegenbelasting betalen om de kosten voor tol te compenseren. Verschillende Europese landen, waaronder Nederland, zijn fel tegen de invoering van het tolplan en willen het dan ook aanvechten in Brussel. Ze krijgen daarbij steun van eurocommissaris Violeta Bulc van Verkeer. Volgens haar is tolheffing een schending van het fundamentele beginsel van niet-discriminatie in de EU. Ze doelt op het feit dat alleen buiten Duitsland woonachtige automobilisten daadwerkelijk extra betalen, wat volgens de Bulc neerkomt op discriminatie. De tolkwestie zal dus zeker nog een vervolg krijgen. Voor motorrijders geldt overigens tot op dit moment dat zij vrijgesteld worden van tolbetaling.

Bron: Telegraaf.nl

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen