Duits kabinet stemt in, er komt tol

Het Duitse kabinet is gisteren akkoord gegaan met de tolplannen van minister Alexander Dobrindt van Verkeer. Hierdoor moet er vanaf 2016 betaald worden voor het gebruik van autobahnen. Duitse automobilisten gaan tegelijkertijd minder wegenbelasting betalen om de kosten voor tol te compenseren. Verschillende Europese landen, waaronder Nederland, zijn fel tegen de invoering van het tolplan en willen het dan ook aanvechten in Brussel. Ze krijgen daarbij steun van eurocommissaris Violeta Bulc van Verkeer. Volgens haar is tolheffing een schending van het fundamentele beginsel van niet-discriminatie in de EU. Ze doelt op het feit dat alleen buiten Duitsland woonachtige automobilisten daadwerkelijk extra betalen, wat volgens de Bulc neerkomt op discriminatie. De tolkwestie zal dus zeker nog een vervolg krijgen. Voor motorrijders geldt overigens tot op dit moment dat zij vrijgesteld worden van tolbetaling.

Bron: Telegraaf.nl

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.