Duitse politie hekelt Nederlandse motorrijders

Eens in de zoveel tijd laait het weer even op: de aandacht die de Duitse politie voor Nederlandse motorrijders heeft. Die aandacht loopt zo ongeveer evenredig aan het aantal ‘incidenten’ waarbij Nederlandse kentekenplaten bij onze oostenburen betrokken zijn.

Afgelopen weekend was het helaas weer raak; een Nederlandse motorrijder reed met 175 kilometer per uur langs een klein dorpje, terwijl je daar maar 70 mag. De motoragent die hem achtervolgde constateerde ook nog eens vijf gevaarlijke inhaalacties, in bochten en op plekken waar een inhaalverbod geldt. De motorrijder werd aangehouden en kreeg een boete van 1200 euro. Ook mag hij drie maanden niet meer in Duitsland rijden.

Helaas vond de politie het hierop nodig om alle Nederlandse motorrijders over één kam te scheren: ‘Hij is geen uitzondering. Nederlandse motorrijders vallen hier elke keer weer onaangenaam op. Het is hier geen racecircuit’, zei een woordvoerder van de Duitse politie. Het gevolg laat zich raden; er wordt in de buurt de komende tijd met extra aandacht naar de Nederlandse kentekenplaten gekeken…

Trouwens: de Nederlandse politie hebben we niet op deze manier gehoord na deze overtreding van een Duitser in Nederland…

Foto boven: archiefbeeld van zomaar een willekeurige motorrijder… Foto: Luc Verbeke.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.