vrijdag 29 maart 2024

Z1000SX krijgt slipperclutch

Foutje, bedankt! Op deze pagina wordt het 2016-model van de Z1000SX al uit de doeken gedaan, zo viel de website visordown.com op. Het enige echte nieuws, los van de te verwachten nieuwe kleurstellingen, is de assist- en slipperclutch.

Groot nieuws? Nou, nee, want bijna alle Kawasaki’s hebben deze koppeling al wel. Het is een systeem zoals we dat wel bij meerdere fabrikanten zien: de koppelingsplaten grijpen in elkaar en zo wordt de koppeling automatisch bekrachtigd (foto). Maar zogauw het achterwiel meer kracht teruglevert dan dat er kracht op de koppelingsplaten staat, worden de koppelingsplaten uit elkaar gedreven. Et voila: de aandrijflijn slipt door en je achterwiel zal niet glijden, stuiteren of slippen.

Waarschijnlijk zal Kawasaki de wijziging de komende dagen zelf wereldkundig maken.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen