Duitsland: 300.000 euro voor aanschaf volumeschermen

Het Ministerie van Verkeer van de Duitse deelstaat Nedersaksen wil 300.000 euro beschikbaar stellen om lokale overheden te ondersteunen bij de aanschaf van volumeschermen. Tot 60 procent van de aankoopkosten moet met het geld worden gesubsidieerd.

De mobiele apparaten kunnen worden opgesteld langs routes met een geluidsprobleem om de aandacht van de weggebruikers te vestigen op een meer attente en stillere rijstijl. Dat is voor zover de theorie wordt verdoezeld, want in de praktijk gaat het niet om weggebruikers in het algemeen, maar om motorrijders en motorlawaai.

Documentaire over motorfietslawaai in Duitsland

‘Motorrijden is een geweldige hobby, die ook in Nedersaksen veel liefhebbers heeft. Het gaat dus niet om het motorrijden minder aantrekkelijk te maken, maar om mensen bewust te maken van het belang van een attente omgang met elkaar. Veel motorrijders zijn zich niet bewust van het lawaai van hun machines en de daaruit voortvloeiende hinder voor de mensen om hen heen. Wij hopen dan ook dat het gebruik van de displays het bewustzijn van de motorrijders zal verhogen’, aldus minister van Vervoer Bernd Althusmann.

Met de ‘geluidsschermen’ wil de Nedersaksen bewust niet op verboden inzetten. Het doel is het publiek bewust te maken van het geluidsniveau en gehoopt wordt dat motorrijders dan meer rekening zullen houden met omwonenden en medeweggebruikers.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?