Duitsland sluit weg na weg

Betutteling, oprechte bezorgdheid of een mooi excuus om van die lawaaiige motorrijders af te komen? De prachtige stuurweg naar de Hohen Lenscheid in het Sauerland is van april tot en met oktober verboden gebied voor motorrijders omdat er teveel ongelukken plaats vinden.

Het is mooi sturen tussen Rönkhausen en Wildewiese. Iedereen die wel zichzelf eens verwent met een weekendje motorrijden net over de grens in Duitsland weet er alles van. De Hohen Lenscheid biedt geweldige uitzichten op de groene omgeving, maar is dus komende zomer in het weekend en op feestdagen verboden gebied voor motorrijders. Volgens de aanliggende gemeenten vinden er te veel ongelukken met motoren plaats.

Lokroep van de Lenscheid
De afsluiting is de ultieme poging om het aantal ongevallen naar beneden te brengen. De tot nu toe genomen maatregelen hebben geen resultaat gehad. De naar 70 km/u verlaagde maximum snelheid, politiecontroles en verkeersdrempels resulteerden niet in minder crashes. De lokroep om de Hohen Lenscheid bergop- en afwaarts te nemen, klinkt onweerstaanbaar voor motorrijders.

Drastische oplossing
De afgelopen tien jaar overleden vijf motorrijders op het traject. Bovendien vonden er 58 ongelukken met motoren plaats. Het leverde 37 zwaargewonden en 19 lichtgewonden op. De oorzaak? Te enthousiast aan het gas hangen volgens de overheid. Snelheid verlagende maatregelen zitten er niet meer in, een totale afsluiting is nu de verklaarbare maar extreem drastische oplossing.

Andere afsluitingen
Als motorrijder kun je niet anders dan treuren om alle voor ons motorrijders afgesloten wegen in Duitsland. Is het betutteling of oprechte zorg? Wat het ook is, het blijft jammer want eerder werd de B236 tussen Oberkirchen en Albrechtplatz en de weg tussen Arnsberg en Sundern afgesloten. Laten we vooral hopen dat andere gemeenten hier geen voorbeeld aan nemen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.