donderdag 22 februari 2024

Duizenden Duitse motorrijders demonstreren tegen rijverboden

Duizenden Duitse motorrijders gingen dit weekend de straat op om te strijden tegen rijverboden, snelheidsbeperkingen motorrijders en nog veel meer!

Kracht in aantal zijn de sleutelwoorden. In Duitsland gingen motorrijders en masse de weg op om te vechten tegen exclusieve beperkingen voor motorrijders en andere dreigende, draconische wetten.

De demonstraties vonden plaats in Neurenberg, Leipzig, München, Oldenburg, Keulen en im Stuttgart. Volgens berichten werden de demo’s gehouden in overeenstemming met de sociale afstandsmaatregelen en in de openlucht.

200.000 boetes op N-wegen sinds invoering van trajectcontroles

Duitse motorrijders hebben het momenteel zwaar, met gemeenten die hard optreden tegen alle motorrijders. Op de B500 – een van de beste rijwegen in Europa, van Triberg im Schwarzwald naar het grensstadje Koblenz – geldt een limiet van 50 km/u voor motorrijders. Op sommige routes geldt zelfs een volledig motorverbod op alle dagen. Eén zo’n weg is de L687 tussen Rönkhausen en Wildewiese (ook weer zo’n prachtig stuk weg) die naar verluidt om veiligheidsredenen voor motorrijders is gesloten.

De situatie is zo ernstig dat de Europese Motorrijdersfederatie, FEMA, zich ermee heeft bemoeid en vorig jaar heeft opgeroepen tot een rondetafelgesprek tussen motorrijders, belanghebbenden en de regering. We kunnen alleen maar aannemen dat die gesprekken niet verlopen zoals gepland, vandaar de recente protesten.

En ze zijn nog niet klaar, meer demonstraties zijn gepland voor later in het jaar, met de volgende gepland in augustus. De hoop is dat het machtsvertoon van degenen die de wegen moeten gebruiken (en degenen die er gewoon van willen genieten) kan helpen voorkomen dat de motorrijdersgemeenschap met nog meer beperkingen wordt opgezadeld.

Bron: Visordown

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen