Jan Kruithof: ‘Ik verbaas mij over de kwaliteit van de reacties onder berichten over motorlawaai’

Voor de Motor.NL Facebook schreef ik een stukje tekst over motorlawaai, de Te Luid Geluid is Uit-actie van de Motorrijders Actie Groep (MAG) en de NEFOM (Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen). Ik eindigde het stukje met de zin dat de reacties wel luid zouden zijn en vijandig. Want elke keer weer verbaas ik mij over de kwaliteit van de reacties. Niet de ratio regeert, maar de onderbuik. Daarbij: motorrijders lezen niet, maar roepen – schreeuwen vooral – maar wat. De eigenlijke boodschap zakt weg in een moeras van ergerlijke motorrijdersherrie, die vooral van een stuitende domheid getuigt. Aanleiding van het stukje was ...
Voor de Motor.NL Facebook schreef ik een stukje tekst over motorlawaai, de Te Luid Geluid is Uit-actie van de Motorrijders Actie Groep (MAG) en de NEFOM (Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen). Ik eindigde het stukje met de zin dat de reacties wel luid zouden zijn en vijandig. Want elke keer weer verbaas ik mij over de kwaliteit van de reacties. Niet de ratio regeert, maar de onderbuik. Daarbij: motorrijders lezen niet, maar roepen – schreeuwen vooral – maar wat. De eigenlijke boodschap zakt weg in een moeras van ergerlijke motorrijdersherrie, die vooral van een stuitende domheid getuigt. Aanleiding van het stukje was dat we de actie van de MAG vooral bloedserieus moeten nemen. Inmiddels zijn er tachtig activistische anti-lawaaiclubs verenigd in de NEFOM en die verdwijnen echt niet meer vanzelf. Die eisen een oplossing voor een probleem dat ook wij veroorzaken: herrie uit uitlaten. En daar moeten wij mee dealen. Een bloemlezing uit meer dan driehonderd reacties. Schaf alles af. Spidobikes en zondagse wielertoeristen; allemaal levensgevaarlijk – Gaspar SchouwartsGa maar eens een dagje op het strand liggen. Wat een lawaai maken mensen – Negenelf Motors PorscheHerrie maken is in bijzondere gevallen veiligheid – Baldr Ceall DaraMensen gaan zelf langs een drukke dijk of weg wonen – Andrew van BeemAlles wordt verpest door een stelletje beroepsklagers – Willem BrouwerSchuurmachines, bladblazers, grasmaaiers, straaljagers, ook maar aanpakken dan? – Jan BonsMensen zonder hobby weten altijd wel iets te vinden om te zeuren – Toine RijsdijkEn al die kansenparels met hun Audi’s en Golfjes dan – Marcel van LooienAls er maar wat te zeiken valt, is een kleine groep weer erg gelukkig – Pe StamOmdat we helaas anders dankzij een stel azijnzeikerds geen wegen meer overhouden – Ron OffermanMinder geluid, meer doden en gewonden onder de motorrijders – Vandoorne RudyLaten zeuren, lucht op. Beter dan een handvol pillen – Gerrit RappardIk stoor me aan de treinen die langs mijn huis razen – Odiun DuirEn opnieuw laten we ons in de bek schijten door de huilcultuur – Ronald van WeertBla bla bla waar maken mensen problemen over – David Knockaert

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?