13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dunlop verbindt zich opnieuw aan TT Isle of Man

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product of een organisatie of vereniging. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Dunlop, een naam die onlosmakelijk verbonden is aan de TT van Isle of Man, is ook in 2014 weer ‘Official Tyre Partner’ van de races. De verbintenis maakt deel uit van een meerjarige overeenkomst. Deze race vindt plaats tussen de eerste training op 24 mei en de iconische Senior-race op 6 juni. Het evenement, waarbij geracet wordt op een iconisch circuit van ruim 60 km, is één van de beroemdste races ter wereld.

Dunlop boekte in het verleden enorme successen tijdens de TT van Isle of Man. Sinds 1907 was het merk op twee keer na altijd betrokken bij het kampioenschap. De fabrikant kan met legendarische coureurs, zoals John McGuinness en Joey Dunlop, die wonnen op Dunlopbanden, bogen op meer TT-overwinningen dan enig ander bandenmerk. Dit jaar nemen 11 voormalige winnaars, met gezamenlijk 57 TT-overwinningen, deel aan de Mountain-race op het eiland.

“Vorig jaar reden de coureurs op Dunlop KR106- en KR108-slicks en op de voor de openbare weg goedgekeurde D212 GP Pro-banden. Op deze banden werden 14 van de 15 podiumplaatsen behaald”, aldus Andy Marfleet, Brand Manager bij Dunlop. Hij vervolgt: “Dunlops overwinningen werden nog eens versterkt door drie ronderecords in de Superbike-, Supersport- en Superstock-klassen.

De status die het merk als Official Tyre Partner tijdens het TT van Isle of Man hebben, biedt het meer dan alleen een geweldige kans om het merk te promoten: dankzij de TT-races kunnen veel leerpunten van het circuit rechtstreeks vertaalt worden naar onze producten voor op de openbare weg. We vinden de TT zo geweldig omdat het een open kampioenschap is. Coureurs en teams kiezen dus bewust voor Dunlopbanden. Het ongeëvenaarde succes is dan ook het gevolg van consistente productontwikkelingen.”

John McGuinness, twintigvoudig winnaar van de TT van Isle of Man: “Als ik op een eiland gemiddeld met 210 km/u rondscheur, moet ik volledig kunnen vertrouwen op mijn motor en op de wegligging van de banden. Ik werk nu al lang met Dunlop en kan erop vertrouwen dat mijn banden alles in zich hebben om de TT, waar elke seconde telt, te winnen.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen