13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dure benzine zorgt voor andere rijstijl

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft z'n gedrag aangepast nu de benzine steeds duurder wordt. Dat blijkt uit een enquête van DJV Insights in opdracht van RTL Nieuws. Zo’n 53 procent van de ondervraagden bespaart op benzine, bijvoorbeeld door minder te rijden en/of goedkoper te tanken. Daarbij overweegt 17 procent zuiniger te zijn met benzine. Inmiddels kruipt de benzineprijs al richting de 2 euro voor een liter euroloodvrij.

Zo wordt bespaard op benzine:
67% – auto vaker laten staan
55% – tanken bij een goedkoper tankstation
49% – vaker met de fiets
31% – minder hard rijden of sneller doorschakelen

Alleen hoe zit dat met motorrijders? Gaan jullie ook vaker met de fiets, schakelen jullie eerder op of rijden jullie helemaal niet meer? Wij benieuwd!

Bron: DVJ Insights en RTL Nieuws
Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen