Dure benzine zorgt voor andere rijstijl

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft z'n gedrag aangepast nu de benzine steeds duurder wordt. Dat blijkt uit een enquête van DJV Insights in opdracht van RTL Nieuws. Zo’n 53 procent van de ondervraagden bespaart op benzine, bijvoorbeeld door minder te rijden en/of goedkoper te tanken. Daarbij overweegt 17 procent zuiniger te zijn met benzine. Inmiddels kruipt de benzineprijs al richting de 2 euro voor een liter euroloodvrij.

Zo wordt bespaard op benzine:
67% – auto vaker laten staan
55% – tanken bij een goedkoper tankstation
49% – vaker met de fiets
31% – minder hard rijden of sneller doorschakelen

Alleen hoe zit dat met motorrijders? Gaan jullie ook vaker met de fiets, schakelen jullie eerder op of rijden jullie helemaal niet meer? Wij benieuwd!

Bron: DVJ Insights en RTL Nieuws
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.