13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nederlandse coureurs bij WK Superbike Assen

UPDATE14-4-2012
Ondanks de eerdere berichten zal Twan van Poppel toch aan de start verschijnen tijdens de Nederlandse ronde van het WK Supersport komende raceweekend op Assen. Dit goede nieuws melden onze vrienden van Racesport.nl. Tijdens de ONK Paasraces maakte de TRG Motorsport coureur bekend dat hij noodgedwongen af moest zien van deelname vanwege financiële problemen. Een aantal onverwachte wendingen – welke zijn onduidelijk – in de laatste dagen hebben ervoor gezorgd dat Van Poppel op het laatste moment toch nog deel kan nemen. Lees meer op racesport.nl

UPDATE 13-4-2012
Helaas, helaas, helaas. Twan van Poppel heeft het financieel niet voor elkaar gekregen om met een wildcard in het WK Supersport op Assen te kunnen starten. Drie jaar geleden verving de Brabander in het Holiday Gym Racing de geblesseerde José Carlos Morillas. Verder dan de 23e plaats kwam Van Poppel toen niet maar dat was ook niet heel vreemd gezien de korte voorbereidingsperiode en het niveau van het Spaanse team. Nu zou hij het opnieuw gaan proberen maar dan in de vertrouwde omgeving van zijn eigen TRG Motorsport. Jammer genoeg is het mooie plan ten einde gekomen. Hierdoor is Stuart Voskamp de enige landgenoot die in actie komt tijdens de Nederlandse ronde van het WK Supersport op zondag 22 april. Rob Hartog start als gastrijder in de KTM European Junior Cup.

UPDATE 11-4-2012
Goed nieuws ditmaal over de Nederlandse wildcards want ook Davy Thoonen hoort vanaf nu tot dit selecte gezelschap. Thoonen rijdt dit jaar voor Stichting Wegrace Promotie Nederland in het Dutch Supersport. Maandag werd hij onder zeer slechte omstandigheden knap vierde tijdens de Paasraces op het TT Circuit. En dat terwijl hij slechts als 21e getraind stond. Kortom, het raceritme is er! Tijdens het WK Superbike op Assen (20-21-22 april) rijdt Thoonen in het EK Superstock.

BERICHT 21-3-2012
Stuart Voskamp (foto) en Twan van Poppel hebben een wildcard gekregen voor het WK Supersport tijdens het WK Superbike op zondag 22 april op het TT Circuit in Assen. Dat heeft de internationale motorbond FIM vandaag aan de KNMV bevestigd. De 29-jarige Stuart Voskamp is regerend Nederlands kampioen ONK Dutch Supersport en rijdt voor het Konvi Racing team. Twan van Poppel (30) werd vorig jaar 7e in de eindstand van het ONK Dutch Supersport, hij komt uit voor TGR Motorsport.

Ook in diverse andere klassen rijden Nederlandse coureurs mee. KNMV-selectierijder Wayne Tessels, regerend Talent Cup 600-kampioen, maakt in Assen zijn internationale debuut in het EK Superstock 600. In deze klassen rijden Koen Zeelen, Michael van der Mark en Tony Coveña alle races. Volop Nederlanders komen aan de bak in de Dutch Superbikes en bij de talenten van de Moriwaki GP3 Junior Cup. Beide klassen rijden op zondag 22 april hun wedstrijd. Voor de Superstock 1000 en het WK Superbike hebben zich geen Nederlanders ingeschreven.

Foto: Konvi Racing

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen