Dus toch: de Yamaha MT-allroad

Scherp, daar bij Revzilla. Iemand bij Yamaha heeft per ongeluk al foto’s van de FJ-09 geüpload. En alhoewel ze razendvlug weer werden verwijderd, waren alle foto’s al gauw gedownload en zo is het geheim van Yamaha uitgelekt. De benaming FJ-09 zal een Amerikaanse typebenaming zijn, waarschijnlijk worden in Nederland en Europa andere letters gekozen. XT? MT-XT, of gewoon MT-A?

Dat geheim is de FJ-09, een allroad gebaseerd op de MT-09. Althans, de drieciliner is gehandhaafd, verder is er veel veranderd. Ongetwijfeld is de driecilinder ook aangepakt en meer op de allroad-rijder geënt. Verder zien we aanpassingen aan eigenlijk bijna alles. Van rijwielgedeelte tot zadel, stuur en kuipwerk, het is slechts de driecilinder-basis die doet terugdenken aan de MT-09. 

De gehele onthulling, voor zover we daar nu nog van kunnen spreken, zal op de EICMA in Milaan plaatsvinden. Maar nu deze nieuwe FJ al is onthuld, lijkt het wachten vooral op de nieuwe R1. Kom maar op!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?