13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

DUTCH SPEEDWAY LEAGUE OP 31 Mei te Veenoord

 

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Naar aanleiding van het grote succes van vorig jaar organiseert Stichting Speedway Veenoord ook dit jaar een speedwaywedstrijd voor teams. Het is de tweede wedstrijd van het Dutch Speedway League Kampioenschap 2014. Dit kampioenschap bestaat uit vier wedstrijden.

Het hoofdprogramma (de Leaque wedstrijd) begint om 19:00uur. Vanaf 17:00uur worden er voorseries van de b-groep gereden en wordt er door de Leaguerijders getraind.

Ons eigen team, de Veenoord RAMS, gaat het opnemen tegen de Blijham Eagles, de Lelystad Windmills en de uit België afkomstige Helzhold Stars. Ons team bestaat uit Dirk Fabriek, Henk Bos, Henk Koonstra en Lars Zandvliet.

De speedway league is een nieuwe competitie en wordt gereden in teamverband. Elk team bestaat uit 4 rijders. In een serie start er één rijder van elk team om punten binnen te halen voor zijn clubteam.
In elke serie vindt er dus een strijd plaats tussen de vier teams. Met deze nieuwe competitieopzet proberen we meer spanning en spektakel te creëren op de speedway banen in Nederland. Dit systeem wordt al vele jaren in Europa toegepast. We gaan er van uit dat deze competitieopzet, net als in de rest van Europa, aanslaat bij publiek en rijders. Iets wat we gezien de wedstrijd van vorig jaar met veel vertrouwen tegemoet zien.

Wat betreft de wedstrijden verandert er niets: Speedway, is en blijft een grandioos kijkspel. Coureurs die vol gas en zonder rem, op speciaal voor het speedway geprepareerde 500cc 4-takt machines, de bocht in duiken en prachtig driftend de bocht weer uit komen. Kortom: sport, spanning & spektakel, dat is speedway.

Aan de start komen:
Speedway 125cc
Speedway B-groep
Speedway league rijders

Zaterdag 31 Mei 2014.
Sportpark in Veenoord
Aanvang training en voorseries 17:00 uur
Aanvang wedstrijden 19:00 uur

Alle heats zijn van start tot finish zeer goed te volgen vanaf de zittribunes of staand vanaf de verhoogde taluds.

Entree kaartje kost € 10.-
Kinderen van 8 t/m 14 jaar € 5, –
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje

Voor meer informatie kijk op www.speedwayveenoord.com

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen