13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

TT-wildcard voor Thomas van Leeuwen

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Thomas van Leeuwen heeft via de KNMV een wildcard toegewezen gekregen voor de TT van Assen. De 19-jarige coureur uit Wezep is de derde Nederlander die op 28 juni in de Moto3-klasse zal uitkomen. Bryan Schouten (CIP) en Scott Deroue (RW Racing GP) beschikken beiden over een vast startbewijs voor de GP’s.

Het is voor Thomas van Leeuwen de derde keer dat hij met een wildcard bij het grootste sportevenement van ons land zal aantreden. Toch komt de Gelderlander met een primeur voor deze belangrijke race.“De laatste twee keer heb ik in de TT op een eigenbouw motor van ons team gereden, maar dit jaar zijn we er het Spaans Open achtergekomen dat de ontwikkeling van ons materiaal wat achter blijft bij de concurrentie. Daarom hebben we een Kalex-KTM gekocht.”

Makkelijk was het niet om nog een machine te bemachtigen, maar toch kon 71Workx.com Racing een deal maken met Roelof Waninge Racing. “Het gaat serieus en stevig hard in de Grand Prix en met deze motor hoop ik in ieder geval de aansluiting bij het veld te krijgen”, aldus de rijder die in 2013 Nederlands kampioen werd in de Moto3-klasse.

Uiteraard moet Thomas van Leeuwen nog ervaring met zijn nieuwe racer opdoen en dat gaat gebeuren bij de wedstrijd voor het Spaans Open op het Circuit van Aragón in juni, eventueel voorafgegaan door een privétest.

 

Foto: Ad van de Graaf

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen