woensdag 1 februari 2023

Easy Rider krijgt moderne remake

Een van de beroemdste motorfilms aller tijden krijgt een moderne remake. Eigenaren van de rechten op Easy Rider bevestigen dat een nieuwe film in het beginstadium van productie verkeert. Het nieuws komt van entertainment- en lifestyle-uitgever Variety, die bevestigt dat een consortium van belanghebbenden en producenten momenteel schrijvers en regisseurs zoekt voor de nieuwe film.

Easy Rider werd in juli 1969 uitgebracht met Peter Fonda, Dennis Hopper en Jack Nicholson in de hoofdrollen. De film bracht de reis van Fonda en Hopper in kaart, terwijl de twee door het diepe zuiden van Amerika toerden op aangepaste Harley-Davidson choppers. Terwijl de acteurs later wereldwijde bekendheid zouden krijgen, waren het de motorfietsen de echte sterren van de film waren.

Triumph Scrambler 1200 XE uit James Bond-film geveild voor 156.000 euro

Eén motorfiets in het bijzonder werd een van de beroemdste filmmotoren aller tijden, de ‘Captain America’ chopper met Stars & Stripes. Die motorfiets – de laatst overgebleven van de twee die voor de film werden gebruikt –  zou eerder dit jaar zijn verkocht voor 1,3 miljoen dollar, hoewel Peter Fonda niet zo zeker was van de authenticiteit van de machine.

Remake van motorfilm Easy Rider in aantocht

Alle gekibbel daargelaten, de nieuwe film gaat door, hoewel het nog maar de vraag is hoe het eindproduct eruit zal zien. Variety meldt dat het niet gaat om een regelrechte reboot, maar om een remake van de film voor de moderne tijd, gericht op de hedendaagse tegencultuur.

Maurice Fadida, een van de producenten van de remake, verklaarde:

‘Ons doel is om voort te bouwen op het verhaal over tegencultuur en vrijheid dat het origineel ons naliet, en de jeugd van vandaag een film te geven die serieuze aandacht besteedt aan hun eigen tegencultuur en uitdagingen. Wat de jonge kijkers van nu meemaken in hun dagelijks leven lijkt misschien gek voor oudere generaties, maar het kan heel goed de maatschappelijke norm worden, zoals het geval was met de culturele verschuiving van de late jaren zestig. Wij hopen een rol te spelen in die verschuiving.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen