vrijdag 27 januari 2023

Sir Alan Cathcart’s nieuwe Ducati-boek is uit!

‘s Werelds meest productieve motorjournalist en MOTO73 medewerker Alan Cathcart nieuwste boek is uit. En net op tijd voor de feestdagen! Zoals de naam al suggereert, gaat dit boek over de geschiedenis van de Ducati Superbike-racers tijdens het desmoquattro-tijdperk, toen de nieuwe generatie testastretta-blokken werd geïntroduceerd:

‘Ik had het geluk de enige journalist ter wereld te zijn die op twee na alle Ducati desmo V-twin Superbikes van de fabriek heeft getest,’ schrijft Sir Al. Hij heeft het over de motoren die vanaf de oprichting in 1988 tot 2015 deelnamen aan het Superbike-wereldkampioenschap.

Wat als Alesi, Schumacher en Senna in de MotoGP hadden geracet?

Mijn beoordelingen van elke motor omvatten vaak het cruciale inzicht van de mannen die ermee raceten voor de Italiaanse fabriek, waaronder Carl Fogarty, Troy Corser, Doug Polen, Giancarlo Falappa en Troy Bayliss. En niet te vergeten zijn de exclusieve foto’s in het boek, die deze historische Ducati-fabrieksracers zowel met als zonder bodywork laten zien. Daardoor kunnen Superbike-racefans de eerder altijd verborgen geheimen van deze prachtige motoren bewonderen.

‘Ducati Superbike 1988-2001’ is verkrijgbaar in een beperkte oplage van 996 exemplaren (natuurlijk!) als een groot formaat hardcover van 30 x 23 cm, gedrukt op kwaliteitspapier, met 160 pagina’s en 91 paginagrote foto’s. Het kost € 35,00, plus verzendkosten, overal ter wereld. Het boek is alleen verkrijgbaar via postorder zodat het belastingvrij overal ter wereld kan worden verzonden; boeken zijn over het algemeen in geen enkel land onderworpen aan invoerbelasting.

Het boek is uitgegeven in twee talen, Engels en Italiaans, door Cathcart’s collega’s van FBA Moto Italiane in Firenze, Italië. En alle details en voorbeeldpagina’s zijn hier op hun website te vinden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen