EBR rijdt mee in WK Superbike

Erik Buell Racing -ofwel het nieuwe EBR- zet de zeilen flink bij in de herstart van wat je ooit beter kende als Buell. Het oude Buell mag dan ter ziele zijn, het was nog wel steeds erg succesvol in het AMA Superbike met de rijders Geoff May en Aaron Yates van Team HERO EBR.

Dit jaar wordt de overstap gemaakt naar het WK Superbike en daarmee zal het ‘t eerste Amerikaanse merk zijn dat meedoet. Claudio Quintarelli, team eigenaar en Giulio Bardi, team manager, gaan de boel runnen en het strijdros is uiteraard de EBR 1190RX.

Edwin Belonje, Managing Director EBR Europe: ‘Met de deelname aan het WK Superbike heeft EBR een mondiaal platform om zichzelf als serieus merk te laten zien, zowel op het circuit als op straat. Vooral in Europa, waar het WK Superbike razend populair is met de beste rijders ter wereld. EBR kan zich op deze manier in korte tijd in de kijker rijden als achtste merk dat participeert en halverwege het seisoen zullen we met veelbelovende resultaten komen. Voor de consument is het goed te weten dat onze straatmotoren puur gebaseerd zijn op onze race-ervaring en bebehorende technologie.’

Foto: http://www.erikbuellracing.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?