Honda meer in de race

Honda heeft vandaag bekendgemaakt dat het haar race activiteiten dit jaar flink zal uitbreiden. Daartoe is Honda’s race afdeling HRC (Honda Racing Corporation) aanzienlijk groter geworden en opgedeeld in vier takken: wegrace, motorcross, trial en als nieuwkomer Dakar.

Wegrace
In de MotoGP komt Honda uit met Marc Márquez en Dani Pedrosa en daarnaast rijden er twee satellietteams met elk één rijder. Weapon of choice, de RCV214V.
In de MotoGP Open klasse (voorheen CRT), worden vier RCV1000R’s ingezet in drie teams.

Motorcross
In de MXGP komt Honda met een nieuw HRC team. Evgeny Bobryshev en Maximilian Nagel rijden daarin op de CRF450RW.

Trail
Het nieuwe Repsol Montesa team zal als Honda’s fabrieksteam twee Cota 4RT machines inzetten in het WK trial met als rijders Toni Bou en Takahisa Fujinami.

Dakar
Het plan is om de komende Dakar rally te rijden met de CRF450

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?