EBR: starten en rijden

We hebben er even op moeten wachten, maar na een tijd van hoopvol klinkende berichtgeving zonder concrete uitkomst, kregen we vandaag bericht dat de vlag uit kan: EBR start definitief door!

Nieuwe geldschieter Liquid Asset Partners heeft het startsein gegeven om de productie van de 2016 1190SX en 1190RX te gaan beginnen. “Ik kan niet wachten tot de eerste motoren van de band rollen, want ik heb mijn hart en ziel gegeven voor dit bedrijf. Ik wil echt dat de wereld meekrijgt hoe goed onze motoren zijn!” aldus oprichter en ‘chief technical officer’ van het herboren merk. De eerste motoren zouden 17 maart al gerold moeten worden.

Met het reanimeren van de productielijn afgerond, gaat EBR nu werk maken van het herinrichten van een dealernetwerk. Alle voorzieningen zijn al getroffen, maar de juiste mensen moeten nog gevonden worden.

Op 18 maart houdt EBR een grote fan- en persdag bij de fabriek in East Troy in Wisconsin. Op diezelfde dag worden ook overbodige delen van de oude firma geveild als onderdeel van de doorstart, wat betreft EBR de ideale gelegenheid voor liefhebbers om een stukje EBR-geschiedenis te bemachtigen.

Jammer dat het zo ver weg is…

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?