13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EBR: starten en rijden

We hebben er even op moeten wachten, maar na een tijd van hoopvol klinkende berichtgeving zonder concrete uitkomst, kregen we vandaag bericht dat de vlag uit kan: EBR start definitief door!

Nieuwe geldschieter Liquid Asset Partners heeft het startsein gegeven om de productie van de 2016 1190SX en 1190RX te gaan beginnen. “Ik kan niet wachten tot de eerste motoren van de band rollen, want ik heb mijn hart en ziel gegeven voor dit bedrijf. Ik wil echt dat de wereld meekrijgt hoe goed onze motoren zijn!” aldus oprichter en ‘chief technical officer’ van het herboren merk. De eerste motoren zouden 17 maart al gerold moeten worden.

Met het reanimeren van de productielijn afgerond, gaat EBR nu werk maken van het herinrichten van een dealernetwerk. Alle voorzieningen zijn al getroffen, maar de juiste mensen moeten nog gevonden worden.

Op 18 maart houdt EBR een grote fan- en persdag bij de fabriek in East Troy in Wisconsin. Op diezelfde dag worden ook overbodige delen van de oude firma geveild als onderdeel van de doorstart, wat betreft EBR de ideale gelegenheid voor liefhebbers om een stukje EBR-geschiedenis te bemachtigen.

Jammer dat het zo ver weg is…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen