donderdag 28 maart 2024

Eddie Lawson replica in Kawasaki-groen op basis van Honda Monkey

Een Eddie Lawson replica in Kawasaki-typisch groen op basis van een kleine Honda Monkey? Dat past niet echt bij elkaar, zou je denken. Maar het is zeker origineel en technisch interessant. Eddie Lawson is een voormalig Amerikaans motorcoureur. Lawson won in de jaren 1981 en 1982 het Amerikaans Superbike-kampioenschap op een Kawasaki Z1000.

Deze Moto Guzzi V8 GP Racer-replica is eigenlijk een Honda Monkey

Vork, veerpoten en remsysteem zijn opgewaardeerd. Eén remschijf op de voor- en achterwielen doet recht aan het grotere motorvermogen. Het hoogtepunt is de versterkte achterbrug met onderbalk – net als de grote. Race-uitlaten van Over of Kerker zijn een must, maar zelfs daarmee klinkt de eencilinder niet als een viercilinder Kawasaki. Prachtig om te horen en te zien in de video. De mini-Lawson replica’s in de video en op de foto’s zijn twee verschillende.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen