zondag 21 april 2024

2023 Yamaha YZF-R3 en YZF-R7 in nieuwe kleurstellingen

De YZF-R3 en YZF-R7 van Yamaha behoren tot de vriendelijkste supersportmodellen op de markt. Hoewel de twee modellen zich richten op verschillende ervaringsniveaus, geven ze allebei voorrang aan rijeigenschappen, betrouwbaarheid en praktische bruikbaarheid boven pure kracht. Dat is wat veel beginnende en gevorderde rijders terug laat keren naar R World. Nu, voor 2023, voegt Yamaha een beetje meer pit toe aan het recept van de R3 en R7.

Yamaha lanceert de nieuwe 2023 Yamaha YZ450

Yamaha heeft de R3 in 2023 niet overladen met nieuwe mechanische upgrades, maar dat is niet per se een slechte zaak. De kleine supersport behoudt zijn vertrouwde vloeistofgekoelde, DOHC, achtkleps, 321 cc paralleltwin en stalen diamond frame. De 2023 Yamaha YZF-R3 blijft toegankelijk met een zithoogte van 78 cm.

De motor weegt 375 kg en heeft een benzinetank van 3,7 liter. De kleurstellingen Team Yamaha Blue en Midnight Black keren terug voor 2023. In Azië steelt Yamaha met de nieuwe Phantom Purple-kleurstelling de schijnwerpers met op de jaren ’90 geïnspireerde graphics. Of deze ook naar Europa komt, is nog maar de vraag.

De bLU cRU volgt praktisch dezelfde formule met de terugkerende R7. Ook mechanisch blijft de middelgewicht sportmotor ongewijzigd. De 689cc-paralleltwin profiteert nog steeds van vloeistofkoeling, brandstofinjectie, een compressieverhouding van 11,5:1 en 4 kleppen per cilinder. De slipkoppeling blijft, zodat de zesversnellingsbak soepeler terugschakelt tijdens een pittige rit.

Net als zijn kleinere broertje houdt de R7 vast aan zijn standaard Team Yamaha Blue en zwarte lakkleuren. Ook doet Yamaha er een nieuwe kleurkeuze bij met de Intensity White-versie. Ook daarvan moet je je afvragen of deze kleur ook naar Europa komt. Maar mooi is het wel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen