vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Een Castiglioni investeert in VMoto

Het elektrische merk VMoto krijgt nieuw bloed in hun Raad van Bestuur – en te oordelen naar het recente persbericht, heeft de nieuwkomer in kwestie een naam die voorheen werd beschouwd als een deel van Ducati en MV Agusta’s stamboom.

Castiglioni is een dynastie die teruggaat tot de jaren 1990. Ex-MV Agusta CEO Claudio Castiglioni speelde een grote rol in de productie en het debuut van Agusta-motoren zoals de F4 en de Brutale. De kennis deed hij als eigenaar te zijn van Ducati, Cagiva, Moto Morini en Husqvarna. Dat was in 1994, de tijd dat de Ducati 916 net was uitgebracht. In het kort, de naam Castiglioni is synoniem met moto royalty, met genen doordrenkt van enkele van de grotere namen in onze industrie.

Lewis Hamiltons MV Agusta F4 is te koop

Claudio’s zoon, Giovanni, heeft net ‘geïnvesteerd in en een strategisch partnerschap getekend met het Chinees-Australische bedrijf Vmoto’ waardoor VMoto hun nieuwe premium-lijn van elektrische motorfietsen in de EU kan uitbreiden. Als je het merk VMoto niet herkent, ken je ze misschien beter van hun andere merk, Super Soco, een EV-bedrijf dat sinds 2021 furore maakt met hun grootste hit, de CPx.

‘Giovanni Castiglioni’s ervaring en indrukwekkende staat van dienst in de wereldwijde motorfietsindustrie geeft me veel vertrouwen in zijn vermogen om Vmoto te ondersteunen bij het leveren van ongekende groei en succes,’ zegt Vmoto Managing Director Charles Chen. ‘ Ik ben ook verheugd om mijn vriendschap en samenwerking met Graziano Milone te consolideren die, naast het spelen van een strategische en belangrijke rol voor Vmoto, zijn aandeel in het bedrijf heeft verhoogd als een demonstratie van het vertrouwen dat hij in Vmoto stelt.’

Giovanni Castiglioni kreeg motorfietsen met de paplepel ingegoten.
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen