Een Chinese Benelli toermotor

Het Chinese Qianjiang zal waarschijnlijk een grote toermotor gaan produceren. Dat zijn we niet gewend van de Chinezen.  In China zou de vraag naar zwaardere motoren zijn toegenomen. Weer eens iets anders dan lichte ééncilinders en het opkopen van merknamen en daar imitatiemotoren van produceren. Of toch niet?

Qianjiang is het bedrijf dat ook een behoorlijk belang heeft in het van oorsprong Italiaanse Benelli. Hoewel het design van Qianjiang komt, zal de motor naar verwachting (buiten China) op de markt worden gebracht als een Benelli. Het kloppend hart is dan ook een 1130cc drie-in-lijn, gebaseerd op een Benelli-blok. De overbrenging gaat via een cardanas, dat deel uitmaakt van de eenzijdige swingarm. Verder zien we een stalen frame, een up-side-down voorvork en radiaal gemonteerde remklauwen. De vele knoppen doen vermoeden dat ook de elektronica serieus aandacht zal krijgen.Wanneer de accessoires je doen denken aan sirenes en een zwaailicht, kan dat kloppen. De politie zal de motoren als eerste in gebruik gaan nemen Het schijnt in China namelijk gebruikelijk te zijn dat de overheid als eerste mag beschikken over nieuwe producten. Daarna zal de motor als een BMW-concurrent worden verkocht aan het grote publiek. Het ontwerp lijkt sprekend op dat van een BMW R 1200RT of K1600GT.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?