KTM’s MotoGP-replica in 2018 te koop

Hoewel KTM in de koningsklasse van de MotoGP nog weinig heeft bereikt (in de Moto3 des te meer), hebben de Oostenrijkers er geen geheim van gemaakt hun RC16 ook met een commercieel oogmerk te willen gaan verkopen. KTM is van plan 100 exemplaren te gaan bouwen van deze MotoGP-replica. 

KTM’s CEO Stefan Pierer geeft aan dat ze de RC16 zoveel mogelijk willen laten lijken op de MotoGP-machine (zie foto’s). Hierbij geeft hij toe dat het wat lastig wordt om de 90 graden V4 ook in de ‘productieversie’ 270 pk te laten leveren. 240 pk moet wél lukken. De KTM RC16 zal vanaf 2018 te koop zijn. Althans, niet voor velen van ons stervelingen. Hij gaat namelijk ergens tussen de €100.000 en €120.000 kosten. Bewust lager geprijsd dan GP-replica’s van de concurrent.KTM is niet de eerste die een replica van een MotoGP-machine op de markt brengt. Ducati verkocht de Desmosedici RR en Honda de RCV213V-S. Al ging het hier om machines die op kenteken gezet konden worden en dus op straat toegestaan waren. De KTM is uitsluitend voor circuitgebruik geschikt. De grote vraag is wel op welk circuit je er mee terecht kunt, want geluidsrestricties worden wel een dingetje. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL