Een elektrische Ducati, ben jij er klaar voor?

De Italiaanse motorfietsfabrikant Ducati zegt dat het niet alleen aan een elektrische motorfiets werkt, het is zelfs dicht bij de productie van een elektrische motor. Komt Ducati met en elektrische motor?

Dat zou Ducati het volgende grote motormerk maken dat met een elektrische motor komt, na Harley-Davidson. Dat is van plan om in augustus te beginnen met de verkoop van zijn eerste elektrische fiets, de LiveWire.

“De toekomst is elektrisch”.

Ducati heeft eerder geflirt met elektrische tweewielers. Zo ontwikkelde het in samenwerking met partners verschillende elektrische (concept)motoren. Zo kwam het in 2016 met een stijlvolle video voor de futuristisch ogende Ducati Zero. Deze concept bike werd ontwikkeld in samenwerking met een technische school in Milaan.

“De toekomst is elektrisch”, aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati, tijdens een evenement in Spanje, verder zei hij dat het bedrijf “niet ver verwijderd is van het starten van de productie”.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?