13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Een elektrische Ducati, ben jij er klaar voor?

De Italiaanse motorfietsfabrikant Ducati zegt dat het niet alleen aan een elektrische motorfiets werkt, het is zelfs dicht bij de productie van een elektrische motor. Komt Ducati met en elektrische motor?

Dat zou Ducati het volgende grote motormerk maken dat met een elektrische motor komt, na Harley-Davidson. Dat is van plan om in augustus te beginnen met de verkoop van zijn eerste elektrische fiets, de LiveWire.

“De toekomst is elektrisch”.

Ducati heeft eerder geflirt met elektrische tweewielers. Zo ontwikkelde het in samenwerking met partners verschillende elektrische (concept)motoren. Zo kwam het in 2016 met een stijlvolle video voor de futuristisch ogende Ducati Zero. Deze concept bike werd ontwikkeld in samenwerking met een technische school in Milaan.

“De toekomst is elektrisch”, aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati, tijdens een evenement in Spanje, verder zei hij dat het bedrijf “niet ver verwijderd is van het starten van de productie”.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen