‘Een nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade’

Volgens onze vakgenoten van Asphaltandrubber.com is er een nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade gespot. Zoals dat met nieuwe motoren gaat, duiken er voor de introductie foto’s op waarop hij te zien is. Zo dus ook met de ‘nieuwe’ Fireblade voor 2017. 

Nu vraag je je natuurlijk af, wat is er nieuw? We hebben hem natuurlijk nog niet in het echt gezien, maar bijvoorbeeld het subframe ziet er net iets anders uit. Al is de plek waarop deze aan het frame wordt bevestigd hetzelfde als bij zijn voorganger. Daarnaast is de kuip vernieuwd.

Tot slot is de demper anders dan bij het 2016-model. Dit is misschien nog wel de grootste verandering. Hij doet een beetje denken aan een model dat ‘vroeger’ vaker werd gebruikt. In plaats van de subtiele korte demper van het 2016-model die onder de kuip vandaan komt, is er een grotere jaren ’90-achtige demper gemonteerd. Zonder twijfel om aan de strenge Euro 4-norm te voldoen.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.