Volgend seizoen voor Bo Bendsneyder

Het Red Bull KTM Ajo Team heeft de namen bekend gemaakt van hun Moto3-rijders voor 2017. En daarvan is er één Nederlands, namelijk die van Bo Bendsneyder. Samen met Niccolo Antonelli komt hij volgend jaar weer voor dit team uit in het Moto3-kampioenschap van de MotoGP. Antonelli maakt zijn debuut in dit team, maar zal aan zijn zesde seizoen in de Moto3 beginnen. Hij komt net als Bo Bendsneyder uit de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

“Om nog een jaar in het team te zijn is een grote kans. Eerst moeten we ons concentreren op dit jaar en daarna pas gaan nadenken over volgend jaar. Ik ben ervan overtuigd dat we het goed gaan doen, maar we moeten beide benen op de grond houden. Ik zal mijn best doen om volgend jaar vooraan mee te rijden”, aldus Bo. 

Gisteren maakt Red Bull KTM Ajo bekend met de huidige teamgenoot van Bendsneyder, Brad Binder, te gaan rijden in de Moto2. Miguel Oliveira maakt de formatie van twee compleet voor dit team. Daarnaast maakt KTM in 2017 een debuut in de koningsklasse. Pol Espargaró en Bradley Smith nemen dan plaats op KTM’s RC16. De fabrikant tekende met MotoGP-organisator Dorna een deelname van vijf jaar. KTM is daarmee in 2017 de enige fabrikant die in alle drie de klassen meedoet. Wellicht biedt de uitbreiding van KTM in de Moto2 op den duur nieuwe kansen voor ‘onze’ Bo. 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.