22.3 C
Nederland
vrijdag 20 mei 2022

Een Soriano Motori betaal je met cryptocurrencies

Het Italiaans-Spaanse merk Soriano Motori is de eerste motorfietsfabrikant die de mogelijkheid biedt om te betalen met cryptocurrency. De drie modellen die in een beperkte oplage worden gebouwd, zijn al te boeken op de website

Verschillende currencies

Het motormerk Soriano Motori ging kopje onder in de jaren ’50, maar dook onlangs weer op. Als eerste verkoopt het (Italiaanse, want Made in Italy) Spaanse Soriano Motori elektrische motorfietsen na overhandiging van cryptocurrencies. Het bedrijf accepteert een breed scala aan digitale valuta, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), BTC Cash, LiteCash of LiteCoin (LTC).

‘Al onze klanten kunnen profiteren van de grote voordelen die cryptocurrencies bieden,’ legt Marco Soriano, CEO van het bedrijf en een ervaren investeerder op het gebied van digitale valuta, uit. ‘Dankzij cryptocurrency’s zoals Bitcoin kunnen we internationale transacties uitvoeren zonder commissies of prijsschommelingen als gevolg van schommelende wisselkoersen.’

Om de betalingen te vergemakkelijken en vooral om klanten meer veiligheid te bieden, zijn de website en de eCommerce-store van Soriano Motori geïntegreerd met het Coinbase trading platform en een geavanceerd blockchain-systeem. Op dit moment wordt de Giaguaro-serie, drie elektrische modellen die in een exclusieve oplage van 100 worden gebouwd, op de website sorianomotori.com te koop aangeboden.

Motorrijder die al zijn rijbewijzen op één dag behaalt loopt tegen de lamp

Soriano Motori V1-R, V1-S en V1-Gara: wat specs

De aandrijving bestaat uit twee tegengestelde elektromotoren in boxer-stijl die zelfstandig of samen kunnen werken. Een systeem staat bekend als Duo-Flex en levert in de topversie van het gamma, de Giaguaro V1 Gara, 101 pk. Acceleratie van 0 tot 100 km/u vergt 3,5 seconden. De topsnelheid is beperkt tot 180 km/u. Dat geldt ook voor de andere twee varianten, de Giaguaro V1S met 72 kW en de Giaguaro V1R met 60 kW. Hun sprint van 0-100 km/u duurt een iets langer: 4,4 seconden.

Prijzen Soriano Motori

Interessant is ook de drieversnellingsbak waarmee je de prestaties kunt optimaliseren en de motor sportiever kunt maken. De accu’s – 15 of 20 kWh – hebben een geschatte actieradius van 120 tot 160 km. Bovenaan de prijslijst staat de Giaguaro V1R met €25.000,-, de V1R kost €30.000,- en de V1 Gara €32.000,-.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen