Indiër bouwt eigen Royal Enfield Himalayan om tot adventure bike

In India is de Royal Enfield Himalayan een van de beste opties voor avontuurlijke rijders, omdat het een uiterst capabele en toch betaalbare motorfiets is. Ook in India groeit het segment van de avontuurlijke motorfietsen in sneltreinvaart. Er zijn ook genoeg opties beschikbaar. Aan het betaalbare kant van het spectrum zijn de Hero Xpulse 200 en de Royal Enfield Himalayan twee zeer populaire keuzes, aan de andere kant bevinden zich de exclusieve Europese merken.

Ook in India bouwen ze motoren om naar eigen voorkeur. Zoals de Royal Enfield Himalayan van Akshay P.A.. De Himalayan is op maat gemaakt voor zware avonturen. Er zijn tal van veranderingen aangebracht die de moeite waard is. De standaard koplamp is vervangen door een dubbele projectorlamp met lenzen, natuurlijk met beschermend gaas erop. Een hoge ruit werd gemonteerd, samen met nieuwe handkappen, voorspatbord en extra verlichting.

Komt er een Royal Enfield Himalayan 650?

Brandblusser aan boord

Ook de richtingaanwijzers zijn nieuw en voor extra actieradius zijn twee jerrycans gemonteerd, één aan elke kant van de brandstoftank. Er zijn ook zware crashbars op de motor gemonteerd. Aan de achterkant zien we een bevestiging voor de topbox en zijkoffers. Verder zijn de spiegels nieuw en hebben de wielen een sportief ogende rood-witte bies. Het zadel lijkt andere bekleding te hebben en op de rechtervoorvork is een kleine brandblusser gemonteerd. Het donkere lakwerk draagt bij aan de visuele aantrekkingskracht van de Himalayan, terwijl de andere modificaties bijdragen aan het praktische aspect van de motor.

Royal Enfield Himalayan met uitschakelbare ABS

Deze Royal Enfield Himalayan is de BS4-versie. Die wordt aangedreven door een luchtgekoelde 411 cc eencilinder, met een piekvermogen van 24,8 pk en een maximum koppel van 32 Nm. De huidige BS6-versie, ook 411 cc, heeft iets minder vermogen: 24,3 pk. Het koppel blijft echter constant op 32 Nm. De transmissie blijft een vijfversnellingsbak. Ook heeft Himalayan nu een schakelaar om het ABS op het achterwiel uit te schakelen, wat een groot voordeel is als je off-road gaat.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?