zaterdag 10 juni 2023

Eerste blik op elektrische Husqvarna E-Pilen

Eerste blik op elektrische Husqvarna E-Pilen. Husqvarna’s concepten van elektrische motorfietsen en scooters worden deze week tentoongesteld op de IAA Mobiliteitsbeurs in München, Duitsland. Bezoekers krijgen een voorproefje van de eerste publieke vertoning van de futuristische elektrische tweewielers.

Het bedrijf onthulde voor het eerst de Husqvarna E-Pilen in april. Maar ondanks de flitsende persfoto’s lijkt dit de eerste keer te zijn dat de E-Pilen aan het publiek wordt getoond en in levenden lijve kan worden aanschouwd.

De Husqvarna E-Pilen elektrische motorfiets heeft een vergelijkbare body en panelen in het faux-tank gebied als andere Husky Pilen modellen in de gas-fiets line-up van het bedrijf. Maar in plaats van een benzinetank, herbergt de E-Pilen drie verwijderbare batterijpakketten in dat gebied. Elke accu heeft een handgreep aan de bovenkant en kan er vermoedelijk gemakkelijk worden uitgetrokken om thuis op te laden, hoewel drie accu’s en twee handen wel een beetje een jongleeract lijkt.

Nieuwe details QJ7000D: elektrische motorfiets met kuip

Het bedrijf claimt een maximale afstand van 100 km (62 mijl) van de drie batterijen, wat betekent dat de fiets een behoorlijke actieradius in de stad zou kunnen hebben op een enkele lading.

Onder de accu’s bevindt zich de kettingaangedreven motor van de Husqvarna E-Pilen. Met een vermogen van 8 kW (10,7 pk) is het geen gigantische krachtpatser. Maar nogmaals, de motor is niet bedoeld om snelheidsrecords te vestigen; hij is ontworpen voor stadsrijders die zich een weg door de stad willen banen.

Er is nog niets bekend over de topsnelheid van de motor, maar ergens in de buurt van 100-120 km/u is waarschijnlijk een redelijke gok op basis van de grootte van de motor.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image