Eerste EK Enduro winst voor Nederland

 

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Het WPM KTM Team heeft het afgelopen weekend de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Antas, Spanje weten te winnen. Het team dat bestond uit Bas Klein Haneveld, Robin Nijkamp en gastrijder Cedric Cremer presteerde over de twee dagen het beste en won het eindklassement.

De zaterdag begon gelijk met een tegenslag voor Robin. Na de eerste proef is hij even gestopt om wat te drinken maar toen hij weer verder wil gaan, wilde zijn motor niet meer starten. Alles is gewisseld maar helaas hielp dit niet. Robin heeft toen besloten om terug te gaan naar het paddock om daar verder te sleutelen. Het euvel werd hier gevonden en dit was dat de motor teveel stof binnen heeft gehad.

Bas Klein Haneveld merkte al snel dat het een hele zware dag zou worden. De route was erg lang en pittig. Deze moesten de rijders op zaterdag drie keer afleggen. Bas was op zaterdag zo’n 8 uur onderweg. Er stonden drie proeven op het programma: de eerste proef was met heel veel stof, deze liep over glooiingen van verschillende bergen. Dit vond Bas wel een mooie proef maar door het vele stof mochten ze deze maar twee keer rijden omdat het te gevaarlijk werd. De tweede proef was de Xtreme proef. Deze proef was met erg veel stenen. Hier moesten de rijders door een rivierbedding met grote stenen en met een lastige klim van rotsen. Ook zaten er banden in, containers die op de kop lagen, een waterbak en boomstammen. De derde proef was de endurotest. Deze proef was in een droogstaande rivier. Hier lagen allemaal kleine steentjes en hier zat een hele lange klim in van zo’n 40 a 50 meter omhoog vanuit de rivier naar een dorpje. Het rijden ging in de eerste ronde op zaterdag nog niet helemaal vanzelf want hij moest nog even wennen aan de stenen. In de tweede ronde pakte hij een stafminuut op een controle omdat hij heel lang moest wachten voor een proef. Deze minuut werd later gelukkig weer kwijt gescholden. Aan het einde van de dag heeft hij er voor en achter een nieuwe band op geklapt en kwam op een zevende plaats uit de strijd in de E1 klasse.

Robin had op zaterdag nog even alle proeven gekeken zodat hij op zondag wist wat hem te wachten stond. Gelijk vanaf het begin af aan ging het rijden lekker, al had hij in de eerste ronde wel veel last van andere rijders. Hierdoor moest hij de bypass nemen en dit had tot gevolg dat hij in het stof reed. Vanaf de tweede ronde ging dit beter en werden zijn tijden ook sneller. Dit resulteerde in een vijfde tijd in de E2 klasse.

Met Bas Klein Haneveld ging het gelijk in de eerste proef mis. Hij kwam een andere rijder achterop en zag door het vele stof geen hand voor ogen. Dit had tot gevolg dat hij een heel stuk niet voluit kon rijden en vervolgens kwam hij ook nog even ten val. In de rest van de proeven ging het rijden lekker en wist hij nette tijden neer te zetten. Ook op zondag werd hij zevende en was hiermee op beide dagen de beste Nederlander.

Aan het einde van het weekend werd het WPM KTM Team uitgeroepen als winnaar van het teamklassement. In het weekend van 31 mei en 1 juni staat de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro op het programma in het Roemeense Bacau.
Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?