Bo Bendsneyder op Jerez

 

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De baan verkennen en meters maken. Dat was het doel voor de tweede training van Bo Bendsneyder in voorbereiding op de eerste wedstrijd van het Spaans Open Kampioenschap dat volgend weekend van start gaat. Het circuit in Jerez is compleet nieuw voor hem en daarom kwam deze training als geroepen: “Jerez is een fantastisch circuit met veel snelle bochten. Het is belangrijk voor mij om hier goed te testen omdat ik de baan nog niet ken. De vele Spanjaarden die ook het Spaans Open rijden kennen deze baan als hun broekzak en hebben dus een voorsprong.“

De jonge Rotterdammer kijkt redelijk tevreden terug op het tweede trainingsweekend met Dutch Racing Team. “De eerste dag was het zoeken naar de juiste afstelling van de motor. Hoewel het team wel al data van de motor op dit circuit heeft is het toch weer vanaf het begin starten en de baan verkennen. Met de monteurs klikt het steeds beter, we raken meer op elkaar ingespeeld en dat is goed. Ik moet duidelijk aangeven wat ik merk tijdens het rijden en zij zoeken dan naar een goede oplossing om de motor goed af te stellen. Ik reed desondanks best aardige rondetijden, er is nog ruimte voor verbetering. Dit eerste jaar bij Dutch Racing Team is voor mij echt een leerjaar waar er vooral gefocust wordt op progressie boeken. Daar zijn we nu goed mee van start gegaan.”

Graadmeter
Hoewel het daar eigenlijk nog wat vroeg voor is en er nog helemaal geen conclusies kunnen worden getrokken, kijkt Bo toch voorzichtig naar de concurrentie die dit weekend ook trainde in Jerez. “Het niveau van de rijders in het Spaans Open is ontzettend hoog en iedereen rijdt stevig door. Het gaat echt om duizendsten van seconden, dat geeft aan dat het een pittig kampioenschap gaat worden. Ook heb ik dit weekend een aantal Red Bull Rookie rijders aan het werk gezien. De eerste wedstrijd van de Red Bull MotoGP Rookies Cup is begin mei ook in Jerez dus voor mij is deze training dubbel zo belangrijk. Ik ben er enorm op gebrand om straks een goede prestatie neer te zetten!”

Schuiver
De tweede training dag kenmerkte zich door veel wind waardoor het circuit lastig te rijden is op sommige stukken. Dat resulteerde in de derde sessie in een stevige schuiver richting de grindbak. “Ik voelde dat de wind in de snelste bocht van het circuit onder de motor kwam waardoor ik hard onderuit ging. Ik kan mezelf hierin niets verwijten, dit kan gebeuren onder deze omstandigheden en hoort erbij. Gelukkig heb ik er zelf weinig aan overgehouden en kon ik de vijfde sessie de baan weer op om het vertrouwen terug te vinden. Dat is aardig gelukt. Nu heb ik vier dagen rust om op te laden voor de eerste wedstrijd, ik kijk er enorm naar uit!” aldus Bo.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?