maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Eerste EV-Ning-Ride groot succes

Op 21 juni jongstleden, de langste dag van het jaar, vond de eerste editie plaats van de EV-Ning-Ride. Een evenement en toertocht puur bedoeld voor elektrische motorfietsen.

Het initiatief van MotoShare,  samen met partners Zero Motorcycles Benelux en Energicawww.motor.nl, vond direct veel positieve weerklank. Ondanks het slechte weer in de uren voorafgaand aan de bijeenkomst werd de organisatie aangenaam verrast door een deelnemersveld van bijna zestig elektrische motoren.

Testrijders gezocht voor de Zero Rider Experience

Uitgangspunt was het plezier van elektrisch motorrijden onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Door deze unieke samenwerking werd een indrukwekkende collectie aan diverse elektrische motoren bij elkaar gebracht. Een mooie afspiegeling van de snel groeiende belangstelling voor elektrisch aangedreven motorfietsen.

De EV-Ning-Ride was een ongedwongen en gezellige samenkomst geheel en al in het teken van elektrisch motorrijden.  Na een demonstratie MotoJitsu werd een toertocht van circa zeventig kilometer gereden in de omgeving van Nieuwegein en Wijk bij Duurstede, waarbij twee indrukwekkende groepen van bijna dertig motoren elk nagenoeg geruisloos over de dijken en lokale kronkelwegen zoefden.

Ook de Politie Landelijke Eenheid team Motorondersteuning nam met twee elektrische motoren in volledige politie-uitrusting enthousiast deel aan de rit.

De louter positieve reacties van het publiek langs de wegen en de overweldigende interesse voor deelname aan deze manifestatie, geeft voldoende ruimte voor het organiseren van volgende edities op andere plaatsen door het land heen. Hierbij zullen in de toekomst ook stedelijke gebieden worden aangedaan.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen