vrijdag 19 april 2024

Eerste onweersbuien teisteren Zeeland

De voorspelde onweersbuien hebben dinsdagochtend Zeeland al bereikt. Rond acht uur meldden bronnen in Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren storm, onweer en veel regen. Dat is eerder dan maandag was voorspeld. De buien komen niet alleen eerder, maar zijn ook zwaarder dan de meteorologen aanvankelijk verwachtten, aldus een woordvoerder van WeerOnline.nl.

Het hele westen van Nederland krijgt in de ochtend al te maken met 'behoorlijk' stevige onweersbuien, met zo'n tweehonderd ontladingen per vijf minuten en windstoten tot 100 kilometer per uur. Lokaal kan wateroverlast ontstaan. De buien kunnen ook gepaard gaan met hagel.

In de loop van de ochtend en het begin van de middag krijgt de rest van het land de onweersbuien over zich heen. WeerOnline.nl raadt mensen aan het weer goed in de gaten te houden, niet het water op te gaan en op de weg de snelheid aan te passen aan de heftigheid van de buien. Logisch maar toch.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen