zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Eerste onweersbuien teisteren Zeeland

De voorspelde onweersbuien hebben dinsdagochtend Zeeland al bereikt. Rond acht uur meldden bronnen in Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren storm, onweer en veel regen. Dat is eerder dan maandag was voorspeld. De buien komen niet alleen eerder, maar zijn ook zwaarder dan de meteorologen aanvankelijk verwachtten, aldus een woordvoerder van WeerOnline.nl.

Het hele westen van Nederland krijgt in de ochtend al te maken met 'behoorlijk' stevige onweersbuien, met zo'n tweehonderd ontladingen per vijf minuten en windstoten tot 100 kilometer per uur. Lokaal kan wateroverlast ontstaan. De buien kunnen ook gepaard gaan met hagel.

In de loop van de ochtend en het begin van de middag krijgt de rest van het land de onweersbuien over zich heen. WeerOnline.nl raadt mensen aan het weer goed in de gaten te houden, niet het water op te gaan en op de weg de snelheid aan te passen aan de heftigheid van de buien. Logisch maar toch.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen