maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Komt BMW met een K1600R/S?

Gezien het succes van de K1600GT(L) ligt het voor de hand dat BMW ‘meer’ gaat doen met de dikke zescilinder. Alleen meer is een relatief begrip. Nu is er gelukkig wel duidelijkheid. Betrouwbare bronnen melden namelijk dat in Duitsland wordt gewerkt aan de K1600R en de K1600S.

Hoe de R-versie eruit gaat zien, is nog onduidelijk. Wij hopen in ieder geval dat BMW de Concept 6 niet vergeet. In dit protype hing voor het eerst de dikke Duitse zescilinder. Toen werd gezegd dat we niet vreemd moesten opkijken als de Concept 6, wellicht iets aangepast, de productie in zou gaan. Ons lijkt dit een prima moment om dat daadwerkelijk te gaan doen. Ook van de S-variant is nog geen beeld.

Natuurlijk zitten er nog wel haken en ogen aan dit project. Zo is de nieuwe 1600 niet één van de goedkoopste. Daarnaast is de markt in de dikke nakeds al best vol, zeker gezien het beperkte aandeel in de totale motorverkoop van dit segment. Voorlopig moeten we sowieso nog even geduld hebben want pas op z’n vroegst in 2013 komt meer duidelijkheid.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen