maandag 11 december 2023

Groot-Brittannië deelt gratis EHBO-helmstickers uit

Groot-Brittannië is gek op Health and Safety. Soms zelfs iets té gek, maar daar zijn deze EHBO helmstickers geen voorbeeld van. Twee Britse organisaties zetten collectief de schouders onder de verhoging van veiligheid van motorrijders. Met een speciale helmsticker kan een motorrijder bij een ongeval sneller de juiste zorg krijgen. Britse motorrijders kunnen dit seizoen kostenloos een exemplaar krijgen.

Noodgeval

De sticker werkt heel simpel. Belangrijk is dat je hem op een duidelijk zichtbare plek op je helm plakt. Pel je het bovenste laagje eraf dan zie je een kaartje met een link naar je persoonlijke pagina van de MedicAlert website. Dat is een van de twee organisaties achter het idee. Online staat dan bijvoorbeeld contactinformatie van de persoon die gebeld moet worden als er iets met je is gebeurd. De zogenaamde ICE (In Case of Emergency), nog zo’n Britse uitvinding. Maar er kan ook info over je allergieën of ziektes op worden vermeldt. Wellicht is er een geneesmiddel waar je een allergische reactie van krijgt.

Helmstickers, EHBO, ongeval, ongeluk, crash, noodgeval, EHBO, ICE

EHBO

De overheid in Groot-Brittannië streeft naar een verdere terugdringing van het aantal verkeersdoden. Nul is het doel maar dat is zeker in een groot land als dat moeilijk. Daarom komt het initiatief van de EHBO helmstickers als geroepen. Dat idee komt van Rider Down! en MedicAlert. Biker Down is een programma van brandweer en ambulancediensten waarin motorrijders EHBO wordt bijgebracht. Aangezien motorrijders vaak in groepen rijden is het namelijk meer dan logisch dat er in ieder geval één iemand is die – mocht er iets gebeuren – weet wat er gedaan moet worden om verder schade in te perken. MedicAlert wil medische hulp sneller maken. Hun oplossing daarvoor zijn speciale armbandjes waarin medische informatie staat. Precies die informatie die ook via de EHBO helmstickers beschikbaar is.

Nederland

Kunnen we in Nederland binnenkort ook gratis een EHBO-helmsticker aanvragen? We durven het nog niet te zeggen, maar we zullen een initiatief zeker steunen.

Foto’s: BikerDown

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen