13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA 2015: Bescheiden feestje bij MV Agusta

Voor 2016 gaat de MV Agusta Brutale 800 flink op de schop. De verlichting is voortaan led, de tank, kont en uitlaat zijn opnieuw ontworpen, en over het geheel lijkt de Brutale nog slanker en nog krachtiger dan hij voorheen was. Ware het niet dat hier de tegenstrijdigheden zich aandringen. Zo rank als de nieuwe Brutale 800 eruit zien, is hij toch maar liefst 8,5 kilo zwaarder dan zijn voorganger. Ook qua vermogen boet de Tre Pistoni in. Het vermogen komt terug van 125 naar 116 pk. Waarschijnlijk is het deels te verklaren omdat de compressieverhouding ook wat verlaagd is van 13.3 tot 1 naar 12.3 tot 1. En ook dat kan weer beredeneerd worden, want de Brutale voldeed nog niet aan de Euro4-emissieeisen. Nu wel. Maar, je weet het niet; de oude Brutale was slecht te controleren door zijn giftige gas. Negen paardenkrachten minder in ruil voor meer bruikbaarheid, en het is allemaal zo slecht nog niet. Wellicht voegt het beetje extra gewicht nog wat stabiliteit toe ook. Moeten wel uit kijken dat MV’s Brutale niet te braaf wordt. Zoals het nu klinkt allemaal, lijkt het er haast op.

Dragster 800RR LH44

Als Ayrton Senna ooit recht had op een MV Agusta die aan hem gewijd werd, dan mag inmiddels drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton er toch zeker ook wel een. De extravagante Brit liet de keuze op de Dragster 800RR vallen en deze werd vervolgens naar wens aangepast met veel koolstofvezel, gefreesd lichtmetaal – rood geanodiseerd, niet te missen – en elk van de 244 stuks wordt uitgerust met een typeplaatje en het LH44-logo, refererend naar Lewis Hamilton en zijn startnummer. Technisch blijft de Dragster RR LH44 identiek aan de gewone.Rivale en Dragster kleurenpalet opgeschud 

Behalve de gloednieuwe Brutale 800, gooit MV Agusta voor de Rivale en de Dragster wat nieuwe kleurtjes in de strijd. Allebei krijgen nieuwe zwarte kleurenstellingen en nieuwe witte kleuren. Nero en bianco, zoals ze dat zo mooi noemen. Verder veranderen ze niet voor het komende modeljaar. Aangezien beide modellen op de Brutale gebaseerd zijn, zal het tweetal volgend jaar wel volgen met de vernieuwingen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen