13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA 2021: CFMOTO op weg naar de top ?

We merken het al een tijdje en wat we zagen op EICMA bevestigt: CFMOTO is hard aan het werk om als motormerk een plaats aan de top te veroveren.

Het gamma is met de komst van modellen als de 700CL-X en vooral de 800MT een stuk volwassener geworden. In Europa is CFMOTO al een aantal jaar marktleider wat de verkoop van ATV’s betreft maar met nieuws als de deelname aan het Moto3 WK in 2022 (als eerste Chinese merk ooit!) steekt CFMOTO ook als motormerk zijn ambities niet onder stoelen of banken.

We zetten hier even de spotlight op een aantal modellen die er voor ons uitspringen:

700CL-X

Als eerste model van de nieuwe generatie werd dit jaar de 700CL-X Heritage voorgesteld.  Deze neo-retro naked bike werd heel positief onthaald vanwege het door CFMOTO zelf ontwikkelde motorblok, de rijkwaliteiten en de voor zijn klasse zeer complete uitrusting (zoals de cruise control en de adaptieve LED-verlichting). In 2022 volgen nog een Sport- en een Adventure-uitvoering.

800MT

De jarenlange en hechte samenwerking tussen CFMOTO en KTM is tot hiertoe vooral operationeel geweest, maar met de 800MT stelt CFMOTO zonder twijfel één van zijn kroonjuwelen voor. De van KTM afkomstige 799cc paralleltwin met 95pk is verpakt in een stijlvol pakket dat bol staat van technische flair.

De standaard uitrusting van de 800MT Sport is al zeer uitgebreid met volledig instelbare KYB-vering, een slipperkoppeling, een zeven-inch TFT-scherm met Bluetooth-connectiviteit, cruise control, twee rijmodi, valbeugels, mistlampen en een verstelbaar scherm.

De 800MT Touring voegt daar spaakvelgen, een quickshifter, carterbescherming, handkappen en verwarmde zadels en handvatten aan toe. De Sport zou begin 2022 al in de showrooms moeten staan, de Touring-versie is voor een paar maanden later voorzien.

650MT

Tenslotte willen we je nog even wijzen op de 650MT. Deze avontuurlijke hoogpoter is standaard rijkelijk uitgerust met onder andere koffers, crash bars die zowel het kuipwerk als de carterdeksels beschermen, een windscherm met deflectors, geïntegreerde handbeschermers en een USB-oplaadpoort. Ook de eigenzinnige, hoekige lijnen van KISKA bevallen ons wel. En aan 7599 euro (alle kosten inbegrepen) is dit een zeer moeilijk te kloppen pakket qua prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer info vind je op www.cfmotobenelux.nl.

En wil jij als dealer deel uitmaken van dit (succes)verhaal ? Laat dan gerust iets weten aan Eric via mail (eric@bwimport.nl) of telefoon (06 11651590.)

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen