13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Jeffrey Herlings vs. Nederlandse Spoorwegen

Een MXGP-seizoen dat op een woensdag afgesloten wordt… Woensdag, das onze redactievergadering-dag, waarbij zelfs een gebroken been niet gezien wordt als een reglementaire afmelding. Ik sliep in de week voorafgaand aan de MXGP-beslissing daarom net zo slecht als Jeffrey Herlings. Waar hij moest zien af te rekenen met Romain Febvre en Tim Gajser, moest ik dat met mijn collega’s… Verzetten van zowel de GP als de vergadering lukte niet, eerder beginnen ook al niet en achteraf bleek het precies ook nog eens de laatste woensdag te zijn voor het verplicht thuiswerken weer inging. Over uitdagingen en slechte timing gesproken! Als bij een wonder lukte het mij toch om alles van Mantova 2 te zien, waarbij ik de MXGP-finale in de trein keek. Een kapotte trein – iets met de rem ofzo – en dat zorgde voor een bizar contrast. Om mij heen was iedereen aan het vloeken en tieren op de NS, aan het bellen voor vervangend vervoer of nerveus aan het wachten op de volgende update van de machinist. Mij was het allemaal een zorg. Terwijl wij al een half uur net buiten Hilversum Sportpark stil stonden, werd steeds duidelijker dat Herlings wereldkampioen ging worden. Wereldkampioen! Al zouden pas volgende week dinsdag die remmen gemaakt zouden zijn, wat kon mij het schelen. Terwijl Herlings op het schermpje van mijn telefoon inderdaad als eerste over de finish kwam, keek ik om mij heen een zag één grote brok frustratie en agressie. En ik had echt met ze te doen, want niemand wist dat geluk zo dichtbij was. Eén blik op mijn telefoon had genoeg geweest… Jeffrey Herlings is wereldkampioen!!

GP-Zege 99: Jeffrey Herlings is wereldkampioen!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen