13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA > Bimota gaat lekker

Bimota lijkt springlevend gezien alle nieuwe modellen die het in Milaan liet zien. Naast de ruige en wilde enduro DBX etaleert het exclusieve merk zijn visie op toeren. De DB12B Tourist (foto) blaast het sport-toersegment nieuw Italiaans leven in. Maak je daarbij op voor een portie sportiviteit dankzij het Ducati 1198-blok in het vooronder.

Nog spectaculairder is de DB11VLX die gebruik maakt van hetzelfde V-blok, maar als bonus een compressor krijgt. Omdat Bimota het inwendige van het 1198-blok ongemoeid laat, krijgt de geblazen sportfiets slechts een voorzichtige dertig pk extra. Het vermogen bedraagt 191 pk @ 9750 tpm en het koppel 143 Nm @ 7750 tpm. Met een drooggewicht van 179 kilo moet dit ding kunnen vliegen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen