EICMA > Bimota gaat lekker

Bimota lijkt springlevend gezien alle nieuwe modellen die het in Milaan liet zien. Naast de ruige en wilde enduro DBX etaleert het exclusieve merk zijn visie op toeren. De DB12B Tourist (foto) blaast het sport-toersegment nieuw Italiaans leven in. Maak je daarbij op voor een portie sportiviteit dankzij het Ducati 1198-blok in het vooronder.

Nog spectaculairder is de DB11VLX die gebruik maakt van hetzelfde V-blok, maar als bonus een compressor krijgt. Omdat Bimota het inwendige van het 1198-blok ongemoeid laat, krijgt de geblazen sportfiets slechts een voorzichtige dertig pk extra. Het vermogen bedraagt 191 pk @ 9750 tpm en het koppel 143 Nm @ 7750 tpm. Met een drooggewicht van 179 kilo moet dit ding kunnen vliegen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?