donderdag 28 maart 2024

Nieuw > Avinton uit Frankrijk

De Franse motorindustrie levert weer spectaculaire motorfietsen dankzij Avinton. Mochten de extravagante lijnen bekend voorkomen, dan klopt dat. Eerder werden ze vervaardigd onder de noemer Wakan, maar dat merk is ter ziele. Een droevig lot dat wel meer Franse fabrikanten van mooie V-twins treft. Avinton neemt het stokje over met gelijke modellen met een ander logo op de tank.

De gespierde en compact ogende motoren zetten vol met benzine slechts 195 kilo op de weegschaal. Een groot deel daarvan komt voor rekening van het 1640 cc zware S&S-blok. Wees niet bevreesd voor een tekort aan koppel. De S&S perst er 165 Nm bij een lage 4250 tpm uit, het topvermogen bedraagt 120 pk.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen