Nieuw > Avinton uit Frankrijk

De Franse motorindustrie levert weer spectaculaire motorfietsen dankzij Avinton. Mochten de extravagante lijnen bekend voorkomen, dan klopt dat. Eerder werden ze vervaardigd onder de noemer Wakan, maar dat merk is ter ziele. Een droevig lot dat wel meer Franse fabrikanten van mooie V-twins treft. Avinton neemt het stokje over met gelijke modellen met een ander logo op de tank.

De gespierde en compact ogende motoren zetten vol met benzine slechts 195 kilo op de weegschaal. Een groot deel daarvan komt voor rekening van het 1640 cc zware S&S-blok. Wees niet bevreesd voor een tekort aan koppel. De S&S perst er 165 Nm bij een lage 4250 tpm uit, het topvermogen bedraagt 120 pk.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.