EICMA > Caponord met elektronische vering

Zoals verwacht heeft de Aprilia Caponord vanaf komend jaar ADD (Aprilia Dynamic Damping). Inderdaad, elektronisch aangestuurde demping waarmee voorlopig wel alleen de Travel Pack-versie, een iets luxere variant, mee geleverd wordt. Hetzelfde systeem zagen we eerder op de Multistrada. Verder komt de Travel Pack met cruise control, een monoshock met elektronisch instelbare veervoorspanning (4 standen), kofferset en middenbok.

Opvallend is dat de V4 uit het eerder gepresenteerde V4-concept getrokken is bij zowel de gewone versie als de Travel Pack-variant. Hoewel opvallend. Zowel het blok als het rijwielgedeelte zijn nu afkomstig van de Dorsoduro. Lijkt ons een typisch geval van beperkt budget en lage kosten. Erg verklaarbaar natuurlijk in deze lastige tijden.

Over de prestaties laat Aprilia zich nog niet uit, maar het zal niet ver van de 130 pk van de Dorsoduro liggen, wel zijn de overbrengingsverhoudingen aangepast op hun nieuwe taak.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?