maandag 3 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA > Forza Honda!

Alweer twaalf jaar geleden (waar blijft de tijd?) presenteerde Honda de eerste Forza-scooter. Veel opslagruimte, een gecombineerd remsysteem en toch vrij sportief. Het was niet vreemd dat er veel van werden verkocht. De gloednieuwe Honda NSS300 Forza weet dus wat er van hem verwacht wordt. Of de 2013 Forza aan de verwachting kan voldoen, moet nog blijken maar kans heeft ‘ie zeker.

Zijn redelijk sterke motor (24 pk @ 8,250 tpm / 25.7Nm @ 6,000 tpm) moet de Forza volgens Honda prima geschikt voor woon-werkverkeer over langere afstanden en dat is niet alleen in Nederland een pré. En hoewel de Forza overduidelijk niet de grootste van het stel is, de zithoogte meet slechts 716 mm, passen er gemakkelijk twee integraalhelmen onder het zadel.

Vooraan zit een 14 inch band gemonteerd, achter een 13 inch. De voorrem bestaat uit een enkele 256 mm schijf, ondersteund door een tweezuiger remklauw. Bij de achterrem koos Honda voor een enkele 240 mm schijf. Genoeg, want uiteraard ontbreekt het gecombineerde remsysteem niet op de Forza. Gecombineerd ABS is een optie. Misschien wel het belangrijkste is het belachelijk lage opgegeven verbruik van 1 op 30.8. Of je dat ooit gaat halen, is natuurlijk nog de vraag maar met een tankinhoud van 11,6 liter moet je in ieder geval een lekker stukkie kunnen rijden.

De Forza wordt leverbaar in Asteroid Black Metallic, Pearl Himalayas White en Seal Silver Metallic. Op de accessoireslijst prijken onder andere grote topboxen, verwarmde handvaten, een bodycover en een alarm.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen