EICMA > MV komt met Rivale UPDATE

Hoe groot nieuws eigenlijk geen nieuws is…. Want wat iedereen al wist, is nu door MV Agusta bevestigd. De Italianen komen met de Rivale 800 en stappen daarmee een nieuw segment in. Kernwaarden zijn volgens MV een drooggewicht van 170 kilo en een maximaal vermogen van 125 pk. Deze 800 maakt eveneens gebruik van het opgeboord 675 driecilinderblok waarmee ook de onlangs gepresenteerde Brutale 800 uitgerust is, inclusief de in tegengestelde richting draaiende krukas. Toch zijn er verschillen, door middel van een langere slag (nu 54,3 mm) is de triple gegroeid tot 800cc,de prestaties groeide mee: het koppel werd vetter (nu 81 Nm) en het topvermogen bedraagt nu 125 pk @ 11.600 tpm. De Sachs voorvork is in tegenstelling tot die van de 675 volledige instelbaar. Natuurlijk ook met ride-by-wire, (acht stappen) traction control, ride mode’s en radiale Brembo’s. Tweede helft 2013 bij de dealer voor 12.590 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?