dinsdag 18 juni 2024

EICMA > MV komt met Rivale UPDATE

Hoe groot nieuws eigenlijk geen nieuws is…. Want wat iedereen al wist, is nu door MV Agusta bevestigd. De Italianen komen met de Rivale 800 en stappen daarmee een nieuw segment in. Kernwaarden zijn volgens MV een drooggewicht van 170 kilo en een maximaal vermogen van 125 pk. Deze 800 maakt eveneens gebruik van het opgeboord 675 driecilinderblok waarmee ook de onlangs gepresenteerde Brutale 800 uitgerust is, inclusief de in tegengestelde richting draaiende krukas. Toch zijn er verschillen, door middel van een langere slag (nu 54,3 mm) is de triple gegroeid tot 800cc,de prestaties groeide mee: het koppel werd vetter (nu 81 Nm) en het topvermogen bedraagt nu 125 pk @ 11.600 tpm. De Sachs voorvork is in tegenstelling tot die van de 675 volledige instelbaar. Natuurlijk ook met ride-by-wire, (acht stappen) traction control, ride mode’s en radiale Brembo’s. Tweede helft 2013 bij de dealer voor 12.590 euro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen