EICMA: Harley-Davidson Sport Glide

Deze negende toevoeging aan de Softail lijn zet je, volgens Harley-Davidson zelf, op het verkeerde been. De Sport Glide kan namelijk alles: cruisen, touren én is geschikt voor woon-werkverkeer. Of je hem wilt gebruiken voor in de stad, een lange afstand of een weekendje naar de Ardennen, alles is mogelijk.

De Sport Glide is voorzien van een nieuwe 43 mm upsidedownvoorvork en een hydraulische achterschokbreker met verstelbare veervoorspanning. De voorvork maakt de voorkant stijf en heeft een single-cartridge dempingssysteem. De veervoorspanning is in te stellen via een draaiknop onder de rechter zijdeksel. Dat is makkelijk wanneer het totaalgewicht van de motor hoger of lager uitvalt, want dan kun je het geheel eenvoudig aanpassen voor je de weg op gaat. Het starten van de motor kan via de sleutelloze ontsteking waarbij de Harley-Davidson Smart Security Systeem standaard zijn. 

De Sport Glide is verkrijgbaar met de Milwaukee-Eight 107 V-Twin motor, net als zijn Softail broertjes. Dubbele balansassen verminderen de primaire vibraties bij stationaire toerentallen, terwijl wanneer de motor meer op snelheid is toch genoeg karakter doorgeeft. Een breed zadel in combinatie met vooruit geplaatste voetbedieningselementen zorgen ervoor dat jij als rijder goed zit op deze Sport Glide, want de zadelhoogte is 652,7 mm. 

Zijn er dan nog meer noemenswaardige functionaliteiten? Ja zeker. Met de kuip van de Sport Glide zit je lekker uit de wind en met quick-release klemmen is je kuip eenvoudig te verwijderen. Je kunt het ruitje ook vervangen door een Light Smoke windscherm, mocht je dit liever hebben. De Sport Glide is leverbaar in drie effen kleuren: Vivid Black, Twisted Cherry en Silver Fortune en zal verkrijgbaar zijn met een vanafprijs van € 21.500.

[justified_image_grid ids=26224,26225,26226,26227,26228,26229,26230,26231,26232,26233,26234,26235,26236,26237,26238,26239,26240,26241,26242]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?