dinsdag 21 mei 2024

EICMA > Nieuwe BMW F800GT

BMW heeft op de EICMA de nieuwe F800GT geïntroduceerd, een mooie uitbreiding in het lichte toursegment dus. De F800GT komt naast de R1200RT kaskraker en de dikke K1600GT. De watergekoelde tweecilinder lijnmotor, die we eerder zagen in de 800-serie, heeft een inhoud van 798 cm3. Het vermogen bedraagt 90 pk bij 8.000 toeren per minuut. De motorfiets is voorzien van een zesversnellingsbak en een onderhoudsvrije secundaire aandrijving met een getande riem. Het uitlaatspruitstuk en de achterdemper zijn afkomstig van de F800R.

De GT is standaard uitgerust met de nieuwste generatie BMW Motorrad ABS. Deze is een stukkie lichter en compacter dan de vorige. Tractiecontrole (ASC) is optioneel en kan altijd naar wens worden uitgeschakeld. Verder heeft BMW een aantal verbeteringen doorgevoerd die het weggedrag naar een hoger niveau moeten brengen aldus het persbericht. Zo biedt de 50 mm langere swingarm een grotere rechtuitstabiliteit, net als de 15 mm kortere veerweg (125 mm), die ook voor nog meer stuurgevoel en een lagere zitpositie zorgt.

De nieuwe 800 is de eerste lichte tourer waarop BMW het Electronic Suspension Adjustment (ESA) aanbiedt. Met deze optie kan de bestuurder de demperkarakteristiek op drie niveaus instellen. Maar er is meer. Voorbeelden daarvan zijn de nieuwe indeling van het instrumentenpaneel en een optioneel bagagesysteem. De koffers hebben een inhoud van 55 liter en zijn spatwaterdicht. De nieuw ontworpen kuip biedt de bestuurder betere bescherming tegen wind en regen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen