maandag 15 juli 2024

Eerste foto en film Rossi op Yamaha

Je zou het haast vergeten vanwege al het EICMA-nieuws maar ook in Valencia wordt momenteel geschiedenis geschreven. En wat voor geschiedenis! Valentino Rossi heeft vanmorgen zijn eerste meters gereden op de huidige Yamaha M1. Een bijzonder moment na twee dramatisch verlopen seizoenen op de ontembare Ducati Desmosedici. Onze reporter ter plekke, Henk Keulemans, stuurde ons zojuist bovenstaande foto door.

Helaas zorgt regen ervoor dat de testdag tot nu toe erg rustig verloopt. Veel coureurs zijn wel buiten geweest maar van enige zinnige vergelijking in rondetijden is absoluut nog geen spraken. Vanwege het slechte weer vertrekt Yamaha vanmiddag naar het iets noordwestelijk gelegen Aragon. Daar rijden woensdag en donderdag enkele Superbike- en Supersportteams en die hebben er geen probleem mee dat het MotoGP-team van Yamaha vrolijk meedoet aan ´hun´ test. Rossi hoopt op Aragon, met teamgenoot Jorge Lorenzo, wel zinnige kilometers te kunnen maken.

Dankzij James Ellison kunnen we ook onderstaande, korte film laten zien.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen