Eerste foto en film Rossi op Yamaha

Je zou het haast vergeten vanwege al het EICMA-nieuws maar ook in Valencia wordt momenteel geschiedenis geschreven. En wat voor geschiedenis! Valentino Rossi heeft vanmorgen zijn eerste meters gereden op de huidige Yamaha M1. Een bijzonder moment na twee dramatisch verlopen seizoenen op de ontembare Ducati Desmosedici. Onze reporter ter plekke, Henk Keulemans, stuurde ons zojuist bovenstaande foto door.

Helaas zorgt regen ervoor dat de testdag tot nu toe erg rustig verloopt. Veel coureurs zijn wel buiten geweest maar van enige zinnige vergelijking in rondetijden is absoluut nog geen spraken. Vanwege het slechte weer vertrekt Yamaha vanmiddag naar het iets noordwestelijk gelegen Aragon. Daar rijden woensdag en donderdag enkele Superbike- en Supersportteams en die hebben er geen probleem mee dat het MotoGP-team van Yamaha vrolijk meedoet aan ´hun´ test. Rossi hoopt op Aragon, met teamgenoot Jorge Lorenzo, wel zinnige kilometers te kunnen maken.

Dankzij James Ellison kunnen we ook onderstaande, korte film laten zien.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?