EICMA: Triumph Bonneville T120 Diamond Edition

Een gelimiteerde oplage zien we wel vaker in de motorbranche, maar deze Triumph heeft een persoonlijk door Nick Bloor ((CEO Triumph) ondertekend genummerd certificaat. Is toch leuk. In vergelijking met een standaard T120 heeft deze diamanten versie de wit-zilveren benzinetank en een Bonneville T120 ‘Diamond’ aanduiding op het zijpanelen. Verder heeft de motorfiets ook flink wat chromen onderdelen zoals de tankbadge, kettingbeschermer en carterdeksels. 

Koppelrijk
Qua techniek blijft alles bij het oude. Ook dit model maakt gebruik van de 1200cc tweecilinder met een maximaal koppel van 105 Nm bij een lage 3.100 tpm. Het maximale vermogen blijft beperkt tot 80 pk, maar koppel is het belangrijkste bij dit soort motoren. Het blok levert het typische geluid van een Britse twin, met een diepe en rijke toon.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?