James Toseland nieuwe Triumph ambassadeur.

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Triumph Motorcycles is zeer verheugd om een nieuw en opwindend partnership aan te kondigen met James Toseland als Triumph Moto2TM racing ambassadeur. James is zeer verheugd om Triumph Motorcycles te vertegenwoordigen en te helpen om wereldwijd het merkprofiel te vergroten. 

Over James
James Toseland werd de te verslagen man op het hoogste niveau van motor racen in het begin van de 2000s met 5 aaneengesloten jaren in de WSBK en eindresultaten in de top 4 tussen 2003 and 2007. James zijn toewijding wierp zijn vruchten af met 2 World Superbike Championship overwinningen in 2004 en 2007, rijdend voor verschillende fabrikanten. Hij racete ook 2 volledige jaren van 2008 t/m 2009 in de topklasse van de motorsport, de  MotoGPTM . Een ongeval dwong James om vroegtijdig met pensioen te gaan in 2011, echter haalde Triumph Motorcycles hem onlangs over om voor het eerst in 7 jaar weer op een racemotor te stappen. James kwam in augustus van 2018 naar de bakermat van Britisch Motorsport, het circuit van Silverstone, om de Triumph Moto2TM prototype bike te testen tijdens slecht weer, echter was dit voor hem genoeg reden om weer te gaan rijden zolang het alleen maar voor de fun was!
James is een veelzijdig persoon; als ervaren presentator, is hij onlangs aangesteld bij BT Sport als commentator voor de MotoGPTM, Moto2TM en Moto3TM.. James heeft zijn ervaring ook gebruikt als mentor en ontwikkelaar van vele jonge rijders in de sport. James andere passie is muziek en naast zijn multi-award winning vrouw, Katie Melua, is James zelf ook een talentvol muzikant met zijn band “Toseland” waarmee hij uitgebreid toert.

Samenwerking met Triumph
James Toseland wordt onderdeel van onze high profile Triumph Motorcycle ambassadeurs op een zeer belangrijk groeimoment en success van het merk, het best weergeven door de terugkeer in 2019 in de top van het motorracen. James zal het commentaar verzorgen bij het totale  Moto2TM seizoen, dat exclusief voorzien wordt van de Triumph 765cc triple motorblokken (een doorontwikkeling van de toonaangevende Street Triple RS krachtbron) ter aanvulling op de belangrijkste Triumph evenementen, ter promotie en om het merk te tonen aan een groeiend publiek van jonge en oude fans over de gehele wereld.

We vieren dit partnership met een explosieve entree!
Om dit nieuwe partnership te vieren is met James twee high-profile activiteiten overeengekomen: ten eerste zal hij het Moto2TM prototype het podium oprijden tijdens de persconferentie van de EICMA show in Milaan (Italië) op 6 november en ten tweede zal hij een demonstratieronde rijden in aanwezigheid van  200,000 race fans tijdens de laatste Grand Prix van Valencia op zondag 18 november aanstaande. James’s demonstratieronde is gepland op de racedag tussen de Moto2TM en Moto3TM races.

James Toseland over zijn partnership met Triumph;
“Ik ben erg verheugd met Triumph Motorcycles te mogen samenwerken op dit belangrijke moment in hun geschiedenis. Er is een leuke symmetrie vanwege het feit dat zij terugkeren op het hoogste niveau van het motorracen (ondersteund door fabrikanten) en het voor mij een gouden kans creeert om weer eens te racen sinds lange tijd. Ik heb er enorm veel zin in om komend jaar dit iconische Britse merk wereldwijd te promoten.”

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?