EICMA > Vespa 946 wordt volwassen

Na diverse studiemodellen is daar dan echt de Vespa 946. De naam vormt een verwijzing naar 1946, het jaar dat het Italiaanse merk het leven zag. En daarom is het niet vreemd dat de 946 zijn inspiratie dankt aan de Mp6, het eerste prototype van Vespa uit datzelfde jaar. Zoals het hoort heeft de 946 een stalen monocoque structuur als basis, maar die wordt nu voor het eerst in de geschiedenis van het merk aangevuld met aluminium elementen. Niet alleen ter verfraaiing maar ook om de scooter lichter, lees zuiniger, te maken.

Voor de aandrijving van de 946 zorgt een 125cc eencilinder 4-takt met drie kleppen per cilinder, luchtkoeling en injectie. Een combinatie die goed is voor 11,5 pk bij 8.250 tpm en een maximumkoppel van 10,7 Nm bij 6.500 tpm. De niet al te sterkte krachtbron wordt overigens standaard geleverd met ASR traction control en ook ABS wordt in de Vespa-fabriek in het Italiaanse Pontedera direct gemonteerd.

Naar verwachting arriveert de Vespa 946 in het tweede kwartaal van 2013 ook in ons land. Nog eind dit jaar zal Vespa de prijs bekend maken.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?