Einde aan dijkendrama?

Het is wat met onze mooie dijken, want zelfs terwijl ze door sneeuw spiegelglad zijn houden ze ons motorrijders flink bezig. Vaak negatief helaas, zoals we pas zagen bij een rechtszaak tegen de gemeente Lopik. De uitkomst van die rechtszaak is namelijk dat motorrijders geweerd mogen worden in de weekenden op de Lekdijk tijdens het motorseizoen. 

Om te voorkomen dat we telkens met dit soort gezeur te maken krijgen, hebben de MAG (Motorrijders Actie Groep) en KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) besloten een bodemprocedure te starten. Waarom nou precies zo’n procedure. Volgens de MAG en KNMV komen we zo te weten welke punten van overlast gemeentes moeten kunnen aantonen voordat een weg afgesloten mag worden voor motoren. 

Er ligt dan dus eindelijk een geldige juridische grondslag waar aan voldaan moet zijn. Op deze manier moet het makkelijker worden om gemeenten – liefst vooraf – aan te spreken over afsluitingen die alleen voor motorrijders gelden.

We houden jullie op de hoogte van deze procedure zodra we meer weten.

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.