13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Einde aan dijkendrama?

Het is wat met onze mooie dijken, want zelfs terwijl ze door sneeuw spiegelglad zijn houden ze ons motorrijders flink bezig. Vaak negatief helaas, zoals we pas zagen bij een rechtszaak tegen de gemeente Lopik. De uitkomst van die rechtszaak is namelijk dat motorrijders geweerd mogen worden in de weekenden op de Lekdijk tijdens het motorseizoen. 

Om te voorkomen dat we telkens met dit soort gezeur te maken krijgen, hebben de MAG (Motorrijders Actie Groep) en KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) besloten een bodemprocedure te starten. Waarom nou precies zo’n procedure. Volgens de MAG en KNMV komen we zo te weten welke punten van overlast gemeentes moeten kunnen aantonen voordat een weg afgesloten mag worden voor motoren. 

Er ligt dan dus eindelijk een geldige juridische grondslag waar aan voldaan moet zijn. Op deze manier moet het makkelijker worden om gemeenten – liefst vooraf – aan te spreken over afsluitingen die alleen voor motorrijders gelden.

We houden jullie op de hoogte van deze procedure zodra we meer weten.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen